Wednesday, May 27, 2009

he's home~

he's back..
he's home..
he's here with me..
he's kinda ok with me..
he's ok..i guess..
is he really ok?...
and is it ok for me to be with him?..
ok or not ok?..
ok or not ok??...

Monday, May 25, 2009

erk??

confuse la ngn situasi sekarang..
aku macam dah ok ngn abg..tp bile pikirkan ape yang terjadi..
dan segala2 yang dia pernah cakap ngan aku..
aku jadi confuse..aku jadi tak yakin dengan segala2nya..
aku rasa macam tak patut mengharap lagi..
tapi dia dah ok ngan aku..
dah leh bercakap ngan aku..leh bincang ngan aku..
balas sms aku..tapi aku tak pasti sama ada hati dia masih macam dulu..
mungkin betul aku terkongkong dek perasaan aku sendiri..
aku masih mengharap..
tapi macam mane aku nak dapatkan kepastian?..
aku keliru dengan perasaan sendiri..
aku masih sayangkan dia..tapi aku takut untuk mengharap..
macam mana kalau dia balik nanti dia kata dia dah ada perasaan untuk aku..
takutnya aku untuk menghadapi kemungkinan itu..
Ya Allah..tabahkanlah hatiku..
Berikanlah aku yang terbaik..dunia dan akhirat..
Aminn...

Sunday, May 17, 2009

Rindu Bertandang Lagi

Rindu bertandang lagi kekasih
Hatiku merintih keranamu
Kesunyian mencengkam
Lautan kenangan
Ajaibnya perasaan oh..oh..


1
Rindu membawa daku kekasih
Pada musim-musim bersamamu
Rasa kasih dan rindu
Yang tertanam buatmu
Di jambangan usiaku


( korus )
Waktu memisahkan aku denganmu
Kemanisan bersatu dalam sebuah rindu
Kini saat indah menjadi sejarah
Dan musim pun berlalu bersama waktu
Kini bertemankan sebuah perasaan
Rasa kasih rasa rindu padamu


( ulang 1, korus )


Rindu bertandang lagi di hati
Rindu menghampiri kala sendiri
Halaman hidupku yang kosong tak terisi
Sungguh lama dikau pergi
Ha..ha..ha
Ha..ha..oh
Oh..

Wednesday, May 13, 2009

hari ini~

hmm..
ape nak tulis yek?..
arini agak bosan je..
housemate aku balik kampung smpai end of this week..
so aku tinggal sorang2 le nampaknyer..

rindu kat abang..tp die rindu ke kat aku?..

setakat arini aku dah le sms ngn die..
nak jugak die jawab..tapi perkataan "aku-ko" yang dia gunakan tu..
buat aku rase terlalu jauh dari dia..

last week aku ade cakap kat dia..aku masih anggap dia kawan aku..

tapi ye la kan..time tu segalanya masih belum terbongkar..
cara dia buat aku semakin jauh dari dia..
so aku cakap la kalo dia nak mintak tolong cakap je..aku masih anggap dia kawan..
salah ke ayat aku tu..sebab dia tafsirkan bahawa aku dah ada orang lain..
adoi..payah tul la mamat nih..
hmm..ntah la..ape nak jadi la agaknye..

aku ingat nak larikan diri ke umah kakak dia hujung minggu ni..

bila aku cakap nak pi umah kakak dia, dia xkasi..
dia suruh anak buah dia temankan..tapi masalahnya aku bosan la kat umah..
dah le tak de ape2 kat umah tu..
at least kalo aku pi umah kakak dia aku leh tgk tv, leh jalan2, leh pi pasar malam..huhuhu..
tapi kakak dia cakap anak dia nak pekse..so xleh la dorang pi umah aku..
hehehe..ada can nih..tapi..macam mane aku nak pujuk dia yek?..

hmm..Ya Allah..Kau lembutkanlah hatinya..

Aminnn...

Monday, May 11, 2009

KeJutan yG Tak diSangkA

seminggu aku melarikan diri dari segala2nya..
hari2 aku berdoa diberi petunjuk kebenaran disebalik segala yang terjadi..
dan sekembalinya aku ke sini..
aku telah dikejutkan dengan satu lagi perkara..
sebenarnya orang yang berjanji membantuku berbaik kembali dengan abang merupakan
perancang kepada segala kekeruhan yang terjadi..
Ya Allah..sungguh besar kekuasaanMu..
dan disebabkan itu juga..abang sudah mahu bercakap denganku..
sungguh aku berterima kasih kepadaMu..Ya Allah..
kerana menunjukkan aku kebenaran..
berikanlah aku kekuatan dan ketabahan Ya Allah..
untuk menempuhi segala dugaan yang kau berikan..
Amin...