Monday, October 12, 2009

siyes tak paham..

aritu die beria marah aku..
halau aku..kate tak nak tgk muka aku lagi..
tapi 2,3 arini leh la plak die msg2, call aku..
muka cam masih marah..tp macam dah ok skit..
doa aku dah termakbul ke?..
tapi bile ingat balik mende2 yg die ckp kat aku aritu..
memang siyes aku xleh nak paham dia dah..
tapi kalo betullah doa aku dh termakbul..
syukur Alhamdulillah...
terima kasih Ya Allah...

Sunday, October 4, 2009

tamakkah aku??

aku dh tak tau ape yg patut aku buat lagi..
hati die terlalu keras..
cam ne nak lembutkn aku pun xtau..
ape aku mampu buat sekarang cuma berdoa pada Allah je..
semoga hatinya menjadi lembut..
semoga hatinya memaafkanku dan menerima kasih sayangku kembali..
dan semoga kami tetap bersama..

walaupun hari2 aku doakan benda yang sama...
tanpa jemu, tanpa bosan..
walaupun dah 7 tahun bersama..
tanpa jemu, tanpa bosan..
walaupun aku tahu jodoh pertemuan ditangan Allah..
aku tetap mahukan die sorang saje..
dulu, kini dan selamanya..

tamakkah aku??..

Saturday, October 3, 2009

aku memang bodoh!


bodoh..!
mmg bodoh..!
kan dah janji jgn byk amik tahu pasal abg?
kan dah janji jgn byk tanya?
kan dah janji jgn terlalu sygkan dia?
tgk apa dah jadi sekarang?
ko dah kene halau..!!
ko dah kene buang..!!
ape akan jadi lepas ni?
ape akan jadi???...

akankah kami terus bersama?..
kenapa mencintai seseorg begitu memenatkan?
kenapa jadi tamak sgt?
kenapa tak boleh jadi macam org lain?
kenapa terlalu byk fikir?
kenapa terlalu menyibuk?
kenapa..??!!!..

bodoh..!!
mmg bodoh..!!
disebabkan kebodohanku ini la abg menjauhkan diri dari aku..
disebabkan kebodohan ini la aku mungkin tak berpeluang membahagiakan abg..
disebabkan kebodohanku ini la abg mungkin akan membenci aku..

padan muke ko!!..
bodoh sgt..

Tuesday, September 15, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri..

macam xcaye je..
lagi beberapa hari dh nak raya..
tahun ni rase pose mcm kejap je..
buat rakan2 tersayang dan semua yang dikenali..
Salam Aidilfitri..Maaf Zahir dan Batin..
atas segala kesilapan, kekasaran, kekhilafan,
andai ada salah silap terguris hati, tersentuh perasaan, terkecil hati..
dan segala2 "TER" yg seumpamanya..
harap dapat dimaafkan..

Monday, August 31, 2009

ntah la..~


malam td aku dan abg byk bercakap tentang ape yg terjadi antara kami..
abg masih tak dapat maafkan aku tentang hal aku keluar dengan mamat durjana yang cuba nak hancurkan hubungan kami tu..
bile dipikir2kan balik..aku pun xpaham macam mane aku leh mudah sgt percaya dgn cakap2 mamat tu..
rase mcm bodoh sgt2..berkali2 aku diperbodohkan..nasib baik la kepercayaan aku pada abg masih kuat..
kalo tak, aku rase...ishh..tak berani aku nak menyebutnye..

ape ye yang patut aku buat..?perlukah aku pergi jauh dari abg..?
biarkan die dgn ape yg die maukan??..kenapa aku boleh berubah dengan menjadi orang yang begitu teruk sekali..??aku xsedar..ntah bile rase cinta dan kasih aku pada abg bertukar menjadi suatu perasaan obsesi yang teramat sgt...
teruknye..ape dah jadi ngan diri aku nih??..ape yang aku dah buat dgn diri aku nih..??
mane perginye diri aku yang dulu..??yang aku bangga2kan..??
aduhh..sakit kepala aku memikirkannye..

nampaknye aku dh bertukar menjadi orang yang bercinta dengan perasaan semata2..
sepatutnya aku lebih bijak dari itu..aku patutnye bercinta pakai otak..tapi mane aku letak otak aku bile berdepan dengan hal2 berkaitan dgn abg..??
hmm..bodoh betul aku..ape yang patut wat skrg??..
ikutkan ati..nak je aku pergi jauh dari sini..
jauh dari abg..jauh dari segala2nya..biar kepala aku rehat dari berpikir macam2..

aku rase penat la..
Ya Allah..Kuatkanlah semangatku..untuk menempuh hari2 mendatang..
untuk menempuh segala dugaan yang Kau berikan..
untuk menjalani kehidupanku yang penuh perkara2 yang tak diduga..
Ya Allah..bantulah hambamu yang lemah ini..
Aminnnn...

Sunday, August 23, 2009

Salam Ramadhan Semua..!

assalamualaikum..
aduhh..arini rase mcm xbermaya je pose..
rindunye kat diariku ini..
nak tau x..??malam sebelum pose..patutnye kite meraikan dengan solat terawih kan..??
tapi kami lak ditimpa malang..kete Wira abg yg dinaiki kakak2 abg, mak die n ank2 sedara die kemalangan kat Kangkar Baru, Yong Peng..
aduuhhh...sakit hati tul aku tgk kete yg remuk kat tepi kiri kanan kete bahagian lampu signal n tayar..
adehh..nak meleleh air mata aku bile dgr bunyi2 rangup time tayar bergesel ngn bahagian yg remuk tu..
aduhh..!!sakit kepalaku..
sebenarnye kete Wira tu kepunyaan abg..die beli bila dh dekat setahun bersama ngan aku..
katanye..die bli kete tu untuk aku..so aku kene anggap mcm aku punye kete jugak..
sebab tu aku sedey sgt bile BaBy Besar aku tu eksiden..
adehh..pening aku memikirkan perkara2 yang terjadi sempena nak pose nih..
beberapa mggu sebelum puasa kakak abg kene tahan ngn JPJ sbb bawak moto LC abg yg roadtaxnye mati utk amik adik die balik keje..
aritu aku yang eksiden..tahun lepas adik abg meninggal sbb eksiden motor 10 ari sebelum puasa..
adehh..macam2 hal la..
Ya Allah..kuatkan la semangatku..Jauhkanla aku, abg serta keluarga kami dari kecelakaan, kemalangan dan perkara2 yang tidak baik..

Saturday, August 15, 2009

pujuk, memujuk, dipujuk..??

hmm..pujuk..??
aku ni bukannye jenis pandai memujuk..
tp bg die aku ni senang buat die bengang dan akhirnye menyebabkan die angin ngan aku..
aku tau silap aku sbb ape yg aku wat tu wat die bengang..
tp die tau aku bukannye angin ngn die..
aku angin ngn adik die..xkn aku nk lepaskn depan2 mak die kot..
sekali die usik aku..aku terus le sentap..
last2 aku gak yg rase bersalah..
camne la aku nk pujuk lelaki yg sorang ni ek??..
die ni bukan senang nak dipujuk..
aku cume tahu mintak maaf kalo aku wat salah..
walaupun berkali2 aku wat salah..aku tetap akan mintak maaf..
sbb aku rase tu je care terbaik untuk berdamai..
aku bukan sorang pendendam macam die..
aku bukan jenis keras ati mcm die..
aku jugak bukan jenis suke dipujuk rayu..
jadi aku malas nak pujuk2 orang nih..
tp sejak kami bermasalah ni..aku terasa patut untuk aku belajar memujuk die..
tp aku sendiri xtahu dari mana nak mula..
aku tau die bukan jenis cepat sejuk..sekali terkena selamanye die ingat dlm hati..
entah la..
aku pun xtahu ape yg patut aku buat..
die pun aku rase xsuke untuk bercakap dengan aku bile die gaduh ngan aku..
die akan cari orang lain untuk diluahkan..
patut ke aku biarkan die luahkan kat org lain..??
atau aku harus terus memujuk die..??

Tuesday, August 11, 2009

tenetku..

ermm..tenetku..??
aku pakai tenet kat opis n kdg2 wireless universiti..
then kengkadang balik kg pakai tenet kat umah..
tp tenet kat umah mcm hampagas skit..so jrg le pakai..
tp baru2 ni aku dh berjaya membeli broadband ngn penuh kejayaan..
so dpt le aku menggunekan tenet sepuas2 atiku..
muaahahahah..aku suke..
tp tggu le dapat bil nnti..
nangis la kot..
kihkihkih...

One Nation Emcees - Raja Gelek

Chorus:


asyik ikut irama
tak keruan di buatnya
bergetar-getar tubuhku
menggapai jemarinya(2X)
raja gelek, raja gelek
bolehkah bersama
aku rindu, aku rindu
gaya mempersona(2X)


verse 1


Kozae:
Raja sudah kembali
bukan raja lawak bukan raja sehari (Oh no)
aku masih di sini
bukan menyepi cuma menyusun strategi
ini semua realiti
harus kau hadapai
bukan berlagu ikut sesedap hati
bentang permaidani merah
raja gelek ingin berlalu so diri kau jangan gelabah


bridge:
dont stop gelek-gelek
gerak badan is how we do it(4X)


verse 2


Jojoe:
kini ku bisa hilangkan benak di jiwa
tak ku peduli apa yang bakal terjadi
oksigen
penuhi dadaku hampir menggoncang sistem
apa yang ku rasa luar biasa
jangan kau sangsi mr dj Fuzz
urban hiphop memang razz ma tazz
gelek bukan sebarang gelek
gelek cek mek molek


ohhoooooooo hoi(zydee)


kozae:
semua telah terbukti
raja gelek tak dapat disangkal lagi
umpama bintang kerlipan yang tiada sempadan
kau pasti akan jadi pujaan


Jojoe:
o o o o o here we go
dengan tempo hooo aku jojoe
clap, c-clap clap
now make it clap
clap c-clap clap
mari gelek, gelek gelek...


verse 3


zydee:
Aduh duh duh tolong ketepi
raja gelek sini datang pelawa menari
goyangkan kaki pinggulmu juga serta badan
semoga kau asyik gerakkanmu dapat menawan
mata mu yang menggoda boleh putarkan minda
suasana pun boleh menjadi riuh rendah
tapi jangan alpa apa di depan mata
silap-silap hanya manis kata-kata
hit me up
mari datang kedunia ku
hook me up
berdansa tak kira waktu
terangilah hiburkan hati ini
seribu yang datang kau tetap ku kasihi

Monday, August 3, 2009

hO~hO~hOlidaY..~

hahah..4 ari aku cuti balik kampung..
tp mcm xcuti jugak..sbb aku ade PAC kat Kemaman Sabtu n Ahad lalu..agak best la jugak..
balik kampung ari Jumaat aritu..bengang tul..
bas lambat gile..patutnye kul 9 tp die datang kul 10..
bile tnye kat kaunter dorg cakap bas rosak..masih kat bengkel..
aduhh..angin tul aku..dah tau nak jalan baiki le siap2..
ntah ape2 ntah dorg ni wat keje..
dan betul sangkaan aku..driver tu bawak gile2 laju..mcm nak terbalik bas tu aku rase..
sengal..!!
then sampai je kat Kuantan, aku tggu mama amik..then pi opis mama..pas mama balik keje..
kitorg pi cari kasut utk aku nak pakai kat PAC nnti..
then berlalu la PAC aku dengan jayanya..xtau la nak ckp mcm mane..tp harap2 aku berjayalah..
mase nak balik ke BP semalam pun same gak..bas dtg lambat..patutnye kul 9 tp kul 10 gak die dtg..
sakit ati tul aku..dh lama2 tggu..dtg le basnye..then aku antara org yg awal naik bas..tetibe dgr org kat bawah tnye kat driver tu..ni bas pi Muar ke?..die kate bukan..bas ni pi JB..adess..
bongek la..
then turun la org dr kaunter kat atas bawak listing tiket..nak balik pun siap gado2 dulu..bongok nak mampus..driver tu hangin je sbb die kene bawak bas ke segamat..
smpai kat segamat baru kitorg turun tukar bas lain..
ntah ape2 la...jumaat ni aku kene balik lagi sbb ade exam PTD plak..
malas aku nak balik naik bas lagi..
aku kecewa tau..
bertahun2 aku jadi penumpang bas expres tu..tp servis tetap mcm tu..bas pun buruk je..mcm miskin sgt companynye..

Thursday, July 23, 2009

mY LaSt WeekEnd

last weekend aku n abg pi kat dataran batu pahat..ade karnival belia ke hape ntah..mcm2 program ade wat kat ctu..stat dr ari sabtu lg kalo xsilap aku..tp aku pi ari ahad je..tu pun dh petang baru kami pi..
aku memula cam agak bosan2 gak la..xsuke la pi tempat ramai2 org bersesak2..ngn panasnye..adehh..xlarat..tp disebabkan family abg sume pi..so aku ikutkn aje le..parents abg n akak die anak beranak sume pi..memula cam bosan je..sampai2 aku tgk budak2 main street soccer..aje gil* main bola ats jalan tar..kalo la tersagat kepala lutut atas jalan tu..isshhhh...xdapek den nak membayangkannye..serammm..
then kami pi duk kat tepi pdg..mkn2 jajan..dekat ngn kami tu ade perlumbaan kete lumbe mainan yg kecik tu...ape ek namanye..lupe dh..ngn tempat pertandingan dart..time pg tu kakak abg kate laki die ngn adik abg yg bongsu tu menang..ape hadiahnye??..ermm..kalo xsilap aku tupperware..(hmm..mcm xde hadiah lain nak bg..)..so yg time ptg ni yg bertanding sume pemain profesional..(kununnye..)..
pas makan2 tu..kami pi tgk autoshow..time ni la baru aku rase best..huhuhu..byk gak kete2 yg best2 dipertandingkan..motosikal pun ade gak..
kat bawah ni antara gambar2 yang aku sempat amik..























Monday, July 13, 2009

tragedi..

weekend lepas aku n family balik kl coz sepupu aku kawen..
time nak balik, sebelum anta adik balik asrama kat Teknik Shah Alam, kitorg accident ngn Naza Ria..
Naza tu ok je..tp kete kami teruk gile..sedey aku tengok kete..tapi aku lebih sedey tgk mama ngan ayah..
muke diorg memang terkejut gile..mama sampai dah xleh nak bercakap sangat..
xtau nak fikir ape..memang shocked sgt2..aku dan adik bongsuku bengkak kat kaki..adik lelakiku pecah bibir atas..
nasib baik kene kat situ..so aku call bapak bgtau kami accident..
time tgh wat report polis kat IPD Shah Alam, bapak sampai..dah selesai sume kami trus anta adik balik asrama then balik umah bapak..ibu ngan wan terkejut tengok kami datang umah..tp kami xcakap ape2 pada ibu ngan uwan pada mulanya..dah lama sikit baru la mama cakap..malam tu jugak mama, ayah ngan adik bongsuku balik kuantan..aku stay umah ibu..n balik ke johor esoknya naik bas..
abang ngan family dia pun terkejut dgr kami accident..abang agak bengang kot sebab aku xbgtau die dulu..tp aku bgtau kakak die dulu..aku bukan ape..die time tu tgh ade lawan futsal..bawak budak2 dia..aku xnak la dia risaukan aku..sampai johor semalam kakak dia amik then trus pi umah mak die..aku tunjukkan gambar2 kete kami yg dah remuk tu..
syukur alhamdulillah sebab kami xde pape..cuma luka sikit je..
tp sejak semalam aku terfikir..ape akan jadi kalo accident kami tu lebih teruk..??
matikah aku..??sedih ke abang kalo aku mati..??
hmm..

Wednesday, July 1, 2009

ermm..

ermm..lama xupdate diari nih..wendu la plak..
lately aku ngn abang dh cam ok jer..
dh gurau2 cam bese..tp ntah la..
aku still rase xmacam dulu..
kadang2 terasa hati lak bile ingat2kan ape yg die pernah cakap kat aku dulu..
ntah la..ape yg die cakap pada aku mase kami gaduh aritu wat aku macam malas nak mengharap lebih2 lagi dari dia..
aritu mak dia dah sound kitorang..pasal per?..pasal bila nak kawen la..ape lagi..
ingat senang ke nak kawen..??hmm..ntah la..
sekarang ni aku cume berharap yang aku akan dapat kerja tetap je..
tu je la yg aku nak sekarang..
Ya Allah..tunaikanlah impianku...

Thursday, June 11, 2009

~sabar menanti~

ermm..dah lama aku tak menjengah diariku ni..
asyik sibuk aje memanjang ngn keje-keje yang tak berkesudahan..
badan pun dah naik penat..
ermm..rindu kat abg..sejak minggu lepas dia pi terengganu..
insyaallah esok malam baru dia balik..


ermm..aku ni ada la kenal sorang mamat nih..
dia kata ada problem ngn wife dia la..
and others..so..patut ke aku percaya cakap dia?..
ikut kan hati memang malas nak layan..
tapi ikutkan rase kesian yg tak bertempat aku ni pada sume orang..
kesian plak kat dia..hmmm..
entah la..sekarang ni takut nak percaya pada orang..
serik rase diperdayakan..membe sendiri pun leh wat kita mcm tu..
apatah lagi orang yang kita baru kenal..
yer dak??...


xsabar tunggu abang balik..rindunyer..
tapi..lek...lek..wat bese2 je..ehehehe..
dalam hati ni..tuhan je la yang tahu...


Ya Allah..Selamatkanlah perjalanannya pulang ke pangkuanku...
Aminnnn...~

Wednesday, May 27, 2009

he's home~

he's back..
he's home..
he's here with me..
he's kinda ok with me..
he's ok..i guess..
is he really ok?...
and is it ok for me to be with him?..
ok or not ok?..
ok or not ok??...

Monday, May 25, 2009

erk??

confuse la ngn situasi sekarang..
aku macam dah ok ngn abg..tp bile pikirkan ape yang terjadi..
dan segala2 yang dia pernah cakap ngan aku..
aku jadi confuse..aku jadi tak yakin dengan segala2nya..
aku rasa macam tak patut mengharap lagi..
tapi dia dah ok ngan aku..
dah leh bercakap ngan aku..leh bincang ngan aku..
balas sms aku..tapi aku tak pasti sama ada hati dia masih macam dulu..
mungkin betul aku terkongkong dek perasaan aku sendiri..
aku masih mengharap..
tapi macam mane aku nak dapatkan kepastian?..
aku keliru dengan perasaan sendiri..
aku masih sayangkan dia..tapi aku takut untuk mengharap..
macam mana kalau dia balik nanti dia kata dia dah ada perasaan untuk aku..
takutnya aku untuk menghadapi kemungkinan itu..
Ya Allah..tabahkanlah hatiku..
Berikanlah aku yang terbaik..dunia dan akhirat..
Aminn...

Sunday, May 17, 2009

Rindu Bertandang Lagi

Rindu bertandang lagi kekasih
Hatiku merintih keranamu
Kesunyian mencengkam
Lautan kenangan
Ajaibnya perasaan oh..oh..


1
Rindu membawa daku kekasih
Pada musim-musim bersamamu
Rasa kasih dan rindu
Yang tertanam buatmu
Di jambangan usiaku


( korus )
Waktu memisahkan aku denganmu
Kemanisan bersatu dalam sebuah rindu
Kini saat indah menjadi sejarah
Dan musim pun berlalu bersama waktu
Kini bertemankan sebuah perasaan
Rasa kasih rasa rindu padamu


( ulang 1, korus )


Rindu bertandang lagi di hati
Rindu menghampiri kala sendiri
Halaman hidupku yang kosong tak terisi
Sungguh lama dikau pergi
Ha..ha..ha
Ha..ha..oh
Oh..

Wednesday, May 13, 2009

hari ini~

hmm..
ape nak tulis yek?..
arini agak bosan je..
housemate aku balik kampung smpai end of this week..
so aku tinggal sorang2 le nampaknyer..

rindu kat abang..tp die rindu ke kat aku?..

setakat arini aku dah le sms ngn die..
nak jugak die jawab..tapi perkataan "aku-ko" yang dia gunakan tu..
buat aku rase terlalu jauh dari dia..

last week aku ade cakap kat dia..aku masih anggap dia kawan aku..

tapi ye la kan..time tu segalanya masih belum terbongkar..
cara dia buat aku semakin jauh dari dia..
so aku cakap la kalo dia nak mintak tolong cakap je..aku masih anggap dia kawan..
salah ke ayat aku tu..sebab dia tafsirkan bahawa aku dah ada orang lain..
adoi..payah tul la mamat nih..
hmm..ntah la..ape nak jadi la agaknye..

aku ingat nak larikan diri ke umah kakak dia hujung minggu ni..

bila aku cakap nak pi umah kakak dia, dia xkasi..
dia suruh anak buah dia temankan..tapi masalahnya aku bosan la kat umah..
dah le tak de ape2 kat umah tu..
at least kalo aku pi umah kakak dia aku leh tgk tv, leh jalan2, leh pi pasar malam..huhuhu..
tapi kakak dia cakap anak dia nak pekse..so xleh la dorang pi umah aku..
hehehe..ada can nih..tapi..macam mane aku nak pujuk dia yek?..

hmm..Ya Allah..Kau lembutkanlah hatinya..

Aminnn...

Monday, May 11, 2009

KeJutan yG Tak diSangkA

seminggu aku melarikan diri dari segala2nya..
hari2 aku berdoa diberi petunjuk kebenaran disebalik segala yang terjadi..
dan sekembalinya aku ke sini..
aku telah dikejutkan dengan satu lagi perkara..
sebenarnya orang yang berjanji membantuku berbaik kembali dengan abang merupakan
perancang kepada segala kekeruhan yang terjadi..
Ya Allah..sungguh besar kekuasaanMu..
dan disebabkan itu juga..abang sudah mahu bercakap denganku..
sungguh aku berterima kasih kepadaMu..Ya Allah..
kerana menunjukkan aku kebenaran..
berikanlah aku kekuatan dan ketabahan Ya Allah..
untuk menempuhi segala dugaan yang kau berikan..
Amin...

Sunday, April 26, 2009

Spider - Katalis

Bagaimana bisa ku melupakanmu
Pemilik wajah yang meruntun di kalbu
Sekali tersenyum berzaman ku rindu
Dalam lena masih juga mimpikanmu



Semakin ku nafi semakin manjadi
Semakin ku lawan semakin tertawan



Sedar, sedar hujung mata
Tertitis tangisan tak terungkap kata



Tiap nafas mengutus ghairah dan rindu
Mendesakku gadai maruah diriku
Haruskah ku tunduk mengalah padamu
Sedang cinta menuntutku mendugamu



Sedar, sedar hujung mata
Tertitis tangisan tak terungkap makna



Janjikan ku dapat biar kau ku rayu
Kerana hidup tak bermakna tanpamu



Sedar, sedar hujung mata
Tertitis tangisan tak terungkap kata


Sedar, sedar hujung mata
Tertitis tangisan tak terungkap makna


Sedar, sedar hujung mata
Tertitis tangisan tak terungkap kata

Wednesday, April 22, 2009

Lemon-T - Kekasihku Diambil Orang

Biarlah aku luah segala
Pahit getir yang kupendamkan
Semoga terkikis sayang
Sengsaraku keranamu


Dahulu pernah engkau berjanji
Kan setia ke akhir hayat
Kita merancang bina mahligai
Atas dasar cinta suci


Dari hari ke hari
Semakin sayang padamu
Apa saja yang kau mahu aku turutkan
Kau pinta kujujur selalu
Dan setia bersamamu
Walaupun ada kala hatiku kau guris


Sedangkan aku menunggu hari yang paling bahagia
Kau pula merubahkan fikiran
Mudahnya kau memutuskan hubungan
Sedangkan kau belum tunaikan impian kita


Hari ini kau gembira
Mungkin esok kau berduka
Kuberserah pada Tuhan
Menentukannnya


Dahulu pernah engkau berjanji
Kan setia hingga ke akhir hayat
Kita merancang bina mahligai
Atas dasar cinta suci