Sunday, August 23, 2009

Salam Ramadhan Semua..!

assalamualaikum..
aduhh..arini rase mcm xbermaya je pose..
rindunye kat diariku ini..
nak tau x..??malam sebelum pose..patutnye kite meraikan dengan solat terawih kan..??
tapi kami lak ditimpa malang..kete Wira abg yg dinaiki kakak2 abg, mak die n ank2 sedara die kemalangan kat Kangkar Baru, Yong Peng..
aduuhhh...sakit hati tul aku tgk kete yg remuk kat tepi kiri kanan kete bahagian lampu signal n tayar..
adehh..nak meleleh air mata aku bile dgr bunyi2 rangup time tayar bergesel ngn bahagian yg remuk tu..
aduhh..!!sakit kepalaku..
sebenarnye kete Wira tu kepunyaan abg..die beli bila dh dekat setahun bersama ngan aku..
katanye..die bli kete tu untuk aku..so aku kene anggap mcm aku punye kete jugak..
sebab tu aku sedey sgt bile BaBy Besar aku tu eksiden..
adehh..pening aku memikirkan perkara2 yang terjadi sempena nak pose nih..
beberapa mggu sebelum puasa kakak abg kene tahan ngn JPJ sbb bawak moto LC abg yg roadtaxnye mati utk amik adik die balik keje..
aritu aku yang eksiden..tahun lepas adik abg meninggal sbb eksiden motor 10 ari sebelum puasa..
adehh..macam2 hal la..
Ya Allah..kuatkan la semangatku..Jauhkanla aku, abg serta keluarga kami dari kecelakaan, kemalangan dan perkara2 yang tidak baik..

No comments:

Post a Comment