Monday, August 31, 2009

ntah la..~


malam td aku dan abg byk bercakap tentang ape yg terjadi antara kami..
abg masih tak dapat maafkan aku tentang hal aku keluar dengan mamat durjana yang cuba nak hancurkan hubungan kami tu..
bile dipikir2kan balik..aku pun xpaham macam mane aku leh mudah sgt percaya dgn cakap2 mamat tu..
rase mcm bodoh sgt2..berkali2 aku diperbodohkan..nasib baik la kepercayaan aku pada abg masih kuat..
kalo tak, aku rase...ishh..tak berani aku nak menyebutnye..

ape ye yang patut aku buat..?perlukah aku pergi jauh dari abg..?
biarkan die dgn ape yg die maukan??..kenapa aku boleh berubah dengan menjadi orang yang begitu teruk sekali..??aku xsedar..ntah bile rase cinta dan kasih aku pada abg bertukar menjadi suatu perasaan obsesi yang teramat sgt...
teruknye..ape dah jadi ngan diri aku nih??..ape yang aku dah buat dgn diri aku nih..??
mane perginye diri aku yang dulu..??yang aku bangga2kan..??
aduhh..sakit kepala aku memikirkannye..

nampaknye aku dh bertukar menjadi orang yang bercinta dengan perasaan semata2..
sepatutnya aku lebih bijak dari itu..aku patutnye bercinta pakai otak..tapi mane aku letak otak aku bile berdepan dengan hal2 berkaitan dgn abg..??
hmm..bodoh betul aku..ape yang patut wat skrg??..
ikutkan ati..nak je aku pergi jauh dari sini..
jauh dari abg..jauh dari segala2nya..biar kepala aku rehat dari berpikir macam2..

aku rase penat la..
Ya Allah..Kuatkanlah semangatku..untuk menempuh hari2 mendatang..
untuk menempuh segala dugaan yang Kau berikan..
untuk menjalani kehidupanku yang penuh perkara2 yang tak diduga..
Ya Allah..bantulah hambamu yang lemah ini..
Aminnnn...

Sunday, August 23, 2009

Salam Ramadhan Semua..!

assalamualaikum..
aduhh..arini rase mcm xbermaya je pose..
rindunye kat diariku ini..
nak tau x..??malam sebelum pose..patutnye kite meraikan dengan solat terawih kan..??
tapi kami lak ditimpa malang..kete Wira abg yg dinaiki kakak2 abg, mak die n ank2 sedara die kemalangan kat Kangkar Baru, Yong Peng..
aduuhhh...sakit hati tul aku tgk kete yg remuk kat tepi kiri kanan kete bahagian lampu signal n tayar..
adehh..nak meleleh air mata aku bile dgr bunyi2 rangup time tayar bergesel ngn bahagian yg remuk tu..
aduhh..!!sakit kepalaku..
sebenarnye kete Wira tu kepunyaan abg..die beli bila dh dekat setahun bersama ngan aku..
katanye..die bli kete tu untuk aku..so aku kene anggap mcm aku punye kete jugak..
sebab tu aku sedey sgt bile BaBy Besar aku tu eksiden..
adehh..pening aku memikirkan perkara2 yang terjadi sempena nak pose nih..
beberapa mggu sebelum puasa kakak abg kene tahan ngn JPJ sbb bawak moto LC abg yg roadtaxnye mati utk amik adik die balik keje..
aritu aku yang eksiden..tahun lepas adik abg meninggal sbb eksiden motor 10 ari sebelum puasa..
adehh..macam2 hal la..
Ya Allah..kuatkan la semangatku..Jauhkanla aku, abg serta keluarga kami dari kecelakaan, kemalangan dan perkara2 yang tidak baik..

Saturday, August 15, 2009

pujuk, memujuk, dipujuk..??

hmm..pujuk..??
aku ni bukannye jenis pandai memujuk..
tp bg die aku ni senang buat die bengang dan akhirnye menyebabkan die angin ngan aku..
aku tau silap aku sbb ape yg aku wat tu wat die bengang..
tp die tau aku bukannye angin ngn die..
aku angin ngn adik die..xkn aku nk lepaskn depan2 mak die kot..
sekali die usik aku..aku terus le sentap..
last2 aku gak yg rase bersalah..
camne la aku nk pujuk lelaki yg sorang ni ek??..
die ni bukan senang nak dipujuk..
aku cume tahu mintak maaf kalo aku wat salah..
walaupun berkali2 aku wat salah..aku tetap akan mintak maaf..
sbb aku rase tu je care terbaik untuk berdamai..
aku bukan sorang pendendam macam die..
aku bukan jenis keras ati mcm die..
aku jugak bukan jenis suke dipujuk rayu..
jadi aku malas nak pujuk2 orang nih..
tp sejak kami bermasalah ni..aku terasa patut untuk aku belajar memujuk die..
tp aku sendiri xtahu dari mana nak mula..
aku tau die bukan jenis cepat sejuk..sekali terkena selamanye die ingat dlm hati..
entah la..
aku pun xtahu ape yg patut aku buat..
die pun aku rase xsuke untuk bercakap dengan aku bile die gaduh ngan aku..
die akan cari orang lain untuk diluahkan..
patut ke aku biarkan die luahkan kat org lain..??
atau aku harus terus memujuk die..??

Tuesday, August 11, 2009

tenetku..

ermm..tenetku..??
aku pakai tenet kat opis n kdg2 wireless universiti..
then kengkadang balik kg pakai tenet kat umah..
tp tenet kat umah mcm hampagas skit..so jrg le pakai..
tp baru2 ni aku dh berjaya membeli broadband ngn penuh kejayaan..
so dpt le aku menggunekan tenet sepuas2 atiku..
muaahahahah..aku suke..
tp tggu le dapat bil nnti..
nangis la kot..
kihkihkih...

One Nation Emcees - Raja Gelek

Chorus:


asyik ikut irama
tak keruan di buatnya
bergetar-getar tubuhku
menggapai jemarinya(2X)
raja gelek, raja gelek
bolehkah bersama
aku rindu, aku rindu
gaya mempersona(2X)


verse 1


Kozae:
Raja sudah kembali
bukan raja lawak bukan raja sehari (Oh no)
aku masih di sini
bukan menyepi cuma menyusun strategi
ini semua realiti
harus kau hadapai
bukan berlagu ikut sesedap hati
bentang permaidani merah
raja gelek ingin berlalu so diri kau jangan gelabah


bridge:
dont stop gelek-gelek
gerak badan is how we do it(4X)


verse 2


Jojoe:
kini ku bisa hilangkan benak di jiwa
tak ku peduli apa yang bakal terjadi
oksigen
penuhi dadaku hampir menggoncang sistem
apa yang ku rasa luar biasa
jangan kau sangsi mr dj Fuzz
urban hiphop memang razz ma tazz
gelek bukan sebarang gelek
gelek cek mek molek


ohhoooooooo hoi(zydee)


kozae:
semua telah terbukti
raja gelek tak dapat disangkal lagi
umpama bintang kerlipan yang tiada sempadan
kau pasti akan jadi pujaan


Jojoe:
o o o o o here we go
dengan tempo hooo aku jojoe
clap, c-clap clap
now make it clap
clap c-clap clap
mari gelek, gelek gelek...


verse 3


zydee:
Aduh duh duh tolong ketepi
raja gelek sini datang pelawa menari
goyangkan kaki pinggulmu juga serta badan
semoga kau asyik gerakkanmu dapat menawan
mata mu yang menggoda boleh putarkan minda
suasana pun boleh menjadi riuh rendah
tapi jangan alpa apa di depan mata
silap-silap hanya manis kata-kata
hit me up
mari datang kedunia ku
hook me up
berdansa tak kira waktu
terangilah hiburkan hati ini
seribu yang datang kau tetap ku kasihi

Monday, August 3, 2009

hO~hO~hOlidaY..~

hahah..4 ari aku cuti balik kampung..
tp mcm xcuti jugak..sbb aku ade PAC kat Kemaman Sabtu n Ahad lalu..agak best la jugak..
balik kampung ari Jumaat aritu..bengang tul..
bas lambat gile..patutnye kul 9 tp die datang kul 10..
bile tnye kat kaunter dorg cakap bas rosak..masih kat bengkel..
aduhh..angin tul aku..dah tau nak jalan baiki le siap2..
ntah ape2 ntah dorg ni wat keje..
dan betul sangkaan aku..driver tu bawak gile2 laju..mcm nak terbalik bas tu aku rase..
sengal..!!
then sampai je kat Kuantan, aku tggu mama amik..then pi opis mama..pas mama balik keje..
kitorg pi cari kasut utk aku nak pakai kat PAC nnti..
then berlalu la PAC aku dengan jayanya..xtau la nak ckp mcm mane..tp harap2 aku berjayalah..
mase nak balik ke BP semalam pun same gak..bas dtg lambat..patutnye kul 9 tp kul 10 gak die dtg..
sakit ati tul aku..dh lama2 tggu..dtg le basnye..then aku antara org yg awal naik bas..tetibe dgr org kat bawah tnye kat driver tu..ni bas pi Muar ke?..die kate bukan..bas ni pi JB..adess..
bongek la..
then turun la org dr kaunter kat atas bawak listing tiket..nak balik pun siap gado2 dulu..bongok nak mampus..driver tu hangin je sbb die kene bawak bas ke segamat..
smpai kat segamat baru kitorg turun tukar bas lain..
ntah ape2 la...jumaat ni aku kene balik lagi sbb ade exam PTD plak..
malas aku nak balik naik bas lagi..
aku kecewa tau..
bertahun2 aku jadi penumpang bas expres tu..tp servis tetap mcm tu..bas pun buruk je..mcm miskin sgt companynye..