Thursday, July 23, 2009

mY LaSt WeekEnd

last weekend aku n abg pi kat dataran batu pahat..ade karnival belia ke hape ntah..mcm2 program ade wat kat ctu..stat dr ari sabtu lg kalo xsilap aku..tp aku pi ari ahad je..tu pun dh petang baru kami pi..
aku memula cam agak bosan2 gak la..xsuke la pi tempat ramai2 org bersesak2..ngn panasnye..adehh..xlarat..tp disebabkan family abg sume pi..so aku ikutkn aje le..parents abg n akak die anak beranak sume pi..memula cam bosan je..sampai2 aku tgk budak2 main street soccer..aje gil* main bola ats jalan tar..kalo la tersagat kepala lutut atas jalan tu..isshhhh...xdapek den nak membayangkannye..serammm..
then kami pi duk kat tepi pdg..mkn2 jajan..dekat ngn kami tu ade perlumbaan kete lumbe mainan yg kecik tu...ape ek namanye..lupe dh..ngn tempat pertandingan dart..time pg tu kakak abg kate laki die ngn adik abg yg bongsu tu menang..ape hadiahnye??..ermm..kalo xsilap aku tupperware..(hmm..mcm xde hadiah lain nak bg..)..so yg time ptg ni yg bertanding sume pemain profesional..(kununnye..)..
pas makan2 tu..kami pi tgk autoshow..time ni la baru aku rase best..huhuhu..byk gak kete2 yg best2 dipertandingkan..motosikal pun ade gak..
kat bawah ni antara gambar2 yang aku sempat amik..























Monday, July 13, 2009

tragedi..

weekend lepas aku n family balik kl coz sepupu aku kawen..
time nak balik, sebelum anta adik balik asrama kat Teknik Shah Alam, kitorg accident ngn Naza Ria..
Naza tu ok je..tp kete kami teruk gile..sedey aku tengok kete..tapi aku lebih sedey tgk mama ngan ayah..
muke diorg memang terkejut gile..mama sampai dah xleh nak bercakap sangat..
xtau nak fikir ape..memang shocked sgt2..aku dan adik bongsuku bengkak kat kaki..adik lelakiku pecah bibir atas..
nasib baik kene kat situ..so aku call bapak bgtau kami accident..
time tgh wat report polis kat IPD Shah Alam, bapak sampai..dah selesai sume kami trus anta adik balik asrama then balik umah bapak..ibu ngan wan terkejut tengok kami datang umah..tp kami xcakap ape2 pada ibu ngan uwan pada mulanya..dah lama sikit baru la mama cakap..malam tu jugak mama, ayah ngan adik bongsuku balik kuantan..aku stay umah ibu..n balik ke johor esoknya naik bas..
abang ngan family dia pun terkejut dgr kami accident..abang agak bengang kot sebab aku xbgtau die dulu..tp aku bgtau kakak die dulu..aku bukan ape..die time tu tgh ade lawan futsal..bawak budak2 dia..aku xnak la dia risaukan aku..sampai johor semalam kakak dia amik then trus pi umah mak die..aku tunjukkan gambar2 kete kami yg dah remuk tu..
syukur alhamdulillah sebab kami xde pape..cuma luka sikit je..
tp sejak semalam aku terfikir..ape akan jadi kalo accident kami tu lebih teruk..??
matikah aku..??sedih ke abang kalo aku mati..??
hmm..

Wednesday, July 1, 2009

ermm..

ermm..lama xupdate diari nih..wendu la plak..
lately aku ngn abang dh cam ok jer..
dh gurau2 cam bese..tp ntah la..
aku still rase xmacam dulu..
kadang2 terasa hati lak bile ingat2kan ape yg die pernah cakap kat aku dulu..
ntah la..ape yg die cakap pada aku mase kami gaduh aritu wat aku macam malas nak mengharap lebih2 lagi dari dia..
aritu mak dia dah sound kitorang..pasal per?..pasal bila nak kawen la..ape lagi..
ingat senang ke nak kawen..??hmm..ntah la..
sekarang ni aku cume berharap yang aku akan dapat kerja tetap je..
tu je la yg aku nak sekarang..
Ya Allah..tunaikanlah impianku...