Wednesday, January 26, 2011

Kawan? Rakan? Sahabat?

Salam semua..dekat setengah tahun jugak aku xmenulis kan?..
sangat kasihan blog ini kubiarkan xberupdate..kan??
Maaflah..terlalu banyak perkara berlaku..dan adakala terlalu sibuk..
dan selalu jugak xde mood nak tulis..

kali ini aku nak tanya kalian mengenai apa yang dikatakan kawan@rakan@sahabat..
memang maksudnya berlainan tapi ianya mengenai benda yang sama kan?
PENEMAN MANUSIA..

aku xtau sejak bile..hidup aku menjadi terlalu sunyi tanpa kawan, rakan atau sahabat..
tapi percayalah..tiada seorang pun yang boleh aku gambarkan, andaikan atau anggapkan 
sebagai teman, rakan, kawan atau sahabat BAIK..
aku akui kenalan disekeliling aku semuanya baik2..atau seperti itu yang aku anggapkan..
tapi mereka bukan kawan atau sahabat baik aku..
bila aku tgk kawan2 lain..mereka mempunyai (at least) seseorang yang mereka boleh berkongsi kisah2 peribadi, berkongsi minat, bercuti bersama2..atau at least bergosip bersama2 mengenai boyfriend masing2..

setakat pergi shopping, tgk wayang atau makan malam bersama bolehkah mereka ini dikatakan kawan atau sahabat baik??..
bila duduk sorg2 memerhatikan orang disekeliling dari tingkap pejabat aku ni..
baru aku perasan yang hidup aku ni terlampau bersendirian tanpa kawan baik..
xtaulah itu perkara yang baik atau tidak..tp kata abang aku terlampau menyendiri..
sbb tu orang xberkawan ngan aku..
sebaliknya abang terlampau ramai kawan sbb dia sgt peramah orangnya..
kadang2 aku jadi rimas ngan keperamahan dia sebab orang lain sgt suka dia..
(that's the problem of being over-jealous)..
tapi sebenarnya aku jeles dia pandai berkawan..sedangkan aku tidak..
aku terlampau pendiam kot..?

so..cube kalian cite psl orang yang kalian anggap sebagai kawan atau sahabat baik korang..
aku sgt teringin nak tahu..

2 comments: